Go to Top

Za sve ljubitelje filmske umjetnosti jedna lijepa informacija.

Premijerno prikazivanje novog igranog filma redateljice Anderee Štaka, MARE (https://mare-film.com/), biti će izvedeno 23. februara 2020. godine u okviru jubilarnog 70. izdanja Internacionalnog film festivala u Berlinu, poznatijeg kao Berlinale, u okviru sekcije panorama (https://www.berlinale.de/de/festival/sektionen/panorama.html).

U filmu igraju Marija Škaričić, Goran Navojec, Ivana Rošičić, Zdenko Jelčić i Mirjana Karanović,…

U švicarskim kinima film MARE kreće u redovnom programu od 12. marta 2020. godine u Cirihu, Bernu, Baselu, Lucern, St. Gallen, kao i u drugim gradovima.

Pred premijerno prikazivanje filma u Cirihu biti će izvedeno 8. marta 2020. godine u 21.00 sati u kinu Riffraff uz prisustvo Andree Štaka i glumice Marije Škaričić.

Rezervacije i karte putem linka: https://www.riffraff.ch/kino/162675/mare.html…

Film MARE je švicarsko-hrvatska koprodukcija, s podrškom SRF, ZDF/ARTE. Snimanje filma bilo je u Konavlima (Dubrovačko primorje) uz podršku Hrvatske, Švicarske & Bosanske filmske ekipe na setu.

Od značajnijih filmskih realizacija Andree Štaka izdvajamo: “Das Fräulein” (nagrada Leopard na Lucarno Film Festivalu, Srce Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu, 2006), ili film “Cure – Život druge” (Max Ophüls nagrada).

Ured za komunikaciju Matice BiH