Go to Top

Tribina Matice Bosne i Hercegovine
Prezentacija projekta „Sarajevo Now“
Četvrtak, 8. septembar 2016. godine u 18:30 sati
(Pädagogische Hochschule Zürich, Lagerstrasse 2, 8090 Zürich)

  • Prezentacija izvještaja o uspješno realizovanom Projektu “Sarajevo Now” u sklopu «15. La Biennale di Venezia» kao prvim nastupom Bosne i Hercegovine u njenoj modernoj historiji. Nastup i izložba je organizovan pod pokroviteljstvom Matice BiH uz saradnju sa Urban-Think Tank, Katedra za arhitekturu i urbani dizajn na ETH Zürich, Prof. Hubert Klumpner i Prof. Alfredo Brillembourg, Historijskim Muzejom Bosne i Hercegovine i Baier Bischofberger Architekten iz Ciriha.
  • Informacija o nastavku Projekta u periodu od 23. septembra do 22. oktobra 2016. godine u Sarajevu. U tom periodu, pored stalne izložbene postavke, bit će organizovani okrugli stolovi, radionice i susreti lokalnih i inostranih gostiju iz oblasti privrede, politike, nauke i kulture. Program „Sarajevo Now“ možete pronaći u prilogu.

 

Uvod:
Hamdija Kočić, Predsjednik Matice Bosne i Hercegovine

 

Referent:
Haris Piplaš, kurator izložbe „Sarajevo now: People's Museum“, Urban-Think Tank, Katedra za arhitekturu i urbani dizajn, ETH Cirih

 

Ovim putem pozivamo sve naše članove i simpatizere da se pridružite sponzorskom aranžmanu za sprovođenje ovog Projekta, kojim želimo nastaviti misiju Matice BiH u ovom projektu kojem bi se ispunila misija Matice BiH o promociji, očuvanju i obnavljanju kulturno-historijske baštine Bosne i Hercegovine.

 

Uplate se mogu izvršiti do 20. Septembra 2016 na žiro račun Matice BiH: Zürcher Kantonalbank: 1100-0010.067, IBAN: CH89 0070 0110 0000 1006, sa naznakom „Sarajevo Now“.

 

Eintritt frei / Ulaz slobodan
Sprachen Deutsch und BiH/ Jezici njemački i BiH

Glavni odbor Matica Bosne i Hercegovine / Vorstand von Matica Bosnien und Herzegowina
Interesantan link : sarajevo now: the people’s museum